Om PawzUp

Stedet som får det til å slå gnister mellom dyr og mennesker

PawzUp er ett prosjekt I lengre tid har opptatt både våre hjerner og våre hjerter.
Det er ROLDAs store drøm, og vårt håp om å kunne skape en bedre framtid for dyrene som trenger vår hjelp. Vi vil dele denne vakre drømmen med deg, og forhåpentligvis kan vi oppfylle den, ved hjelp av snille og gavmilde mennesker, som deg!

Arrow Down
Map

Vår visjon

Vi vil at PawzUp (”potene i været”) skal være et sterkt utgangspunkt for bygging av gode relasjoner mellom mennesker og dyr. PawzUp er ett helt konsept, like mye som en tøff drøm. Ja, det er rett og slett en måte å bringe mennesker og dyr sammen på, samt en måte å gi dem muligheten til å hjelpe hverandre, og å trives i hverandres samvær.

Fordi ROLDAs shelter ligger kun få kilometer fra den ukrainske grensa, vil vårt nye PawzUp-senter bli den perfekte linken mellom dyra, og de menneskene som utrettelig jobber med å redde dem.

Vår misjon

Vår misjon, er å skape ett hjem for dyr og mennesker som trenger hverandre. Ett unikt sted, der alle er velkommen for å slappe av, ha en fin stund, samt å lære mer om de mange dyrene vi deler denne planten med. Vi ønsker samtidig å støtte lokalmiljøet, og å gi de som bor der en mulighet til å samhandle med veldresserte dyr, i trygge rammer.

Våre verdier

Ett prosjekt av PawzUps kaliber, ville ikke være noe særlig verdt, uten ett sett med kjerneverdier i bunnen. Disse kjerneverdiene ønsker vi å promotere og gi næring.

Medfølelse

Ett omsorgsfullt miljø, både for menneskene og dyrene.

Inkludering

Vi ønsker å oppmuntre mennesker i alle aldre og av alle mulige bakgrunner, til å være en del av vårt dyreelskende samfunn. Ett samfunn der vi alle er like mye verdt, og alle er like dedikerte i å ta vare på de stakkars sjelene som trenger vår hjelp.

Utdanninge

Vi ønsker å promotere det å være en velinformert og dedikert dyreeier, en som vet hvordan man steller for og tar vare på levende vesener, samt ivaretar deres behov på en god og ansvarlig måte. Denne informasjonskampanjen vil i all hovedsak rette seg mot barn, fordi de holder dyrenes framtid i sine hender. Men vi vil selvsagt ikke overse de voksne menneskene som genuint ønsker å lære mer om ansvarlig dyrehold heller!

Velvære

Vi mener at Pawzup kan bli ett lite men signifikant Dyrerike, hvor både dyrenes og menneskenes velvære står i hovedfokus.

Økonomisk drift av senteret

Bortsett fra donasjoner og arv, vil prosjektet finansieres både ved hjelp av varesalg og innsamlingsaksjoner. I tillegg vil prosjektets toppsponsorer bli gitt muligheten til å navngi de forskjellige avdelingene på senteret.

Some numbers

pie
pie
message
PAWZUP CENTRE

Vår leder har ordet

“Helt fra den spede begynnelse, da jeg begynte å redde inn lidende, forlatte gatedyr, for 20 år siden, har jeg hatt I bakhodet at mange rumenere ikke har råd til å drive som jeg gjør. Jeg snakker om det å redde gatedyr, betale veterinærregningene, bygge moderne sheltere og så videre. Vi tror ikke rumenere har råd til å støtte veldedige organisasjoner, og dette er grunnen til at vi hele veien, har bedt om støtte fra våre utenlandske støttespillere, og senere våre utenlandske bransjer, hver gang vi har vært i desperat behov av økonomisk støtte.

Vi klarte ikke å være så frekke at vi spurte våre egne om hjelp, fordi vi vet så altfor godt hvor hardt deres egne liv er, hvor hardt det daglige livet generelt er, her i Romania. Da vi startet å tenke på PawzUp prosjektet i mer seriøse baner, inkludert hvor mye det vil kreve av oss å drifte ett slikt senter (med tanke på ansvaret, tiden, og logistikken), så laget jeg en liste over alle utgiftene, og var rett og slett redd for å legge de sammen og finne sluttsummen…

Jeg visste at hele prosjektet var i ferd med å gli tilbake til ”drømmeterritoriet”, at det godt kunne ende som ett umulig prosjekt, som vi aldri ville klare å virkeliggjøre… Så viste jeg moren min den grove skissen av senteret, inkludert mine økonomiske estimater, og mine visjoner for senteret, og hun utbrøt med tårer i øynene, at hun ville være den første til å donere til prosjektet vårt! Hun fortalte meg at hun alltid vil støtte meg, uansett hva som skjer, og at jeg må huske at jeg kan klare hva jeg vil, bare jeg virkelig bestemmer meg!

Rørt av min mors ubetingede støtte, så begynte jeg å leke litt med tallene, og jeg forsøkte å kutte utgiftene så mye som mulig, noe som til slutt resulterte i summen jeg nå vil legge fram for dere, våre trofaste og svært høyt verdsatte støttespillere.

Alt som gjenstår nå, er for dere å bestemme dere for om jeg vil lykkes med mine planer, eller ei. Det eneste som gjenstår å si nå, er at jeg er født og oppvokst i Romania, og jeg ønsker med hele mitt hjerte, å gjøre dette landet til ett bedre sted å leve. Erfaring har lært meg at dyrene har en egen, magisk evne til å hjelpe oss og hele våre sjeler, bare vi er villige til å gi dem en sjanse til å gjøre nettopp dét.”

Dana Costin.